Falusi turizmus 2 évtizede BárándonNEM CSAK SZÁLLÁS: FALUSI TURIZMUS

A Koroknai Porta Hajdú-Bihar megyében, azon belül a Nagy-Sárréten, egy kicsi, ám annál barátságosabb településen, Bárándon található. 1992 óta dolgozunk azon, hogy a hozzánk látogatók minél gazdagabb élményeket szerezzenek az itt tartózkodásuk alatt, ezáltal az elmúlt 2 évtizedben tapasztalati úton tanultuk meg a falusi turizmus, a falusi vendégfogadó szakma csínját-bínját!  Néhány éve épített vendégházunkban, meleg, otthonos hajlékra talál az ide látogató. Apartmanjaink és külön fürdőszobával rendelkező szobáink várják a kíváncsiskodókat. Nálunk otthonról haza jön az ember! Népművelő és pedagógus házaspár vagyunk, 3 felnőtt fiúgyermekkel.  Az itt tartózkodása alatt mi leszünk az Ön kalauzai. Mi, a porta vendégvárói, kézen fogjuk Önt, és egy olyan élményekben gazdag kirándulásra hívjuk, mely életre szóló élményeket szerez Önnek és családjának/barátainak.


Szerezzen élményeket a Koroknai Portán, élvezze a vendégházunk nyújtotta pihenés lehetőségét: A gyerekek fociznak, homokoznak, fára másznak, fogócskáznak, anyuka pedig egy pléden pihen a ?nagy fa? árnyékában. Hatalmas füves udvarunkon gyakran éjszakába nyúló családi/baráti focibajnokságok zajlanak, miközben a borácsban rotyog a slambuc vagy kemencében készül valami gasztronómiai csoda. Modernkori tanyánk alkalmas arra, hogy a család minden tagja megtalálja a maga elfoglaltságát. A falusi vendéglátás szerves része a gazdálkodás. Állatokat tartunk, ezáltal az Ön családja, gyermekei is testközelbe kerülhetnek egy igazi jól megtermett tanyasi disznóval, tojást gyűjthetnek tyúkanyó alól, meghallhatják, hogyan kukorékol a kakas, érezhetik milyen puha és selymes szőre van a nyuszinak, együtt terelgetünk kacsát/libát a közeli tavacskához, és a lovaglás-szekerezés élményéről még szót sem ejtettünk. Megismertetjük vendégeinket az igazi vidéki gasztronómiával is. Egyszerű, de vajon mitől olyan finom az eredeti hortobágyi slambuc? Mi a titka a családfő specialitásának: a kenyérlángosnak? Evett már kemencében sütött kakaós csigát? Esetleg házilag készült snidlinges kecskesajtot? Látogasson el hozzánk, és ne hagyja ki egyik gyöngyszemet sem! Ezek miatt mondjuk mi, hogy amit csinálunk az nem pusztán szállásadás vidéken, ez az igazi falusi turizmus! Az élmény különböztet meg minket a panzióktól!


Vidéki élmények Bárándon: Élményeket szerezhet az ember a Koroknai Portáról kilépve úgy, hogy még a falu határát jelző táblát el sem kell hagynia. Ha van kedve, járjuk be szekérrel a települést! A faluban több érdekes látnivaló található, de megnézhetjük együtt a Múltunk Házát is, amelynek kialakítását Báránd lelkes aktivistái végezték (többek közt a családfő) pénzt és energiát nem sajnálva. A falu helyt ad különböző rendezvényeknek is, melyek szintén célpontként szolgálhatnak a kirándulni vágyóknak: Bárándi Kenyérfesztivál, Pálinkafesztivál, Szüreti mulatság, stb...


A Báránd táblát elhagyva ismét érdekes dolgokat fedezhet fel az ember. Ha szabad idejében a térképet böngészi, szembe ötlik, hogy több neves kirándulóhely is van a környéken: Hortobágy (55km), Debrecen (50km), Hajdúszoboszló (25km). Érdemes akkor is ellátogatni hozzánk, ha ezeket a településeket akarja meglátogatni, közben pedig nyugodt pihenésre, kényelmes szállásra vágyik. A környék híres a gyógyvizeiről, ezáltal több kisebb-nagyobb fürdő is található a közelben, amelyek jó minőségben állak a pancsolni vágyók rendelkezésére. Ilyenek: Kaba (7km), Püspökladány (10km), Nádudvar (20km), Földes (12km), Füzesgyarmat (24km), Hajdúszoboszló (25km), Berekfürdő (36km).


Jöjjön el hozzánk nagy mosollyal és jöjjön vissza legközelebb még nagyobb mosollyal!

Várjuk szeretettel:

a Koroknai Porta lakói


copyright © 2014. Koroknai Porta - Báránd. All rights reserved.