Kecskesajt házigazda módra



Hozzávalók:
- 5l frissen fejt házi kecsketej
- 5g pepsin
- snidling
- só


A frissen fejt kecsketejet leszűrjük, a mechanikai szennyeződéseket eltávolítjuk, majd hozzáadjuk a gyógyszertárban vásárolt pepsint. Amikor az aludt tej reped (40 perc), akkor késsel határozott mozdulatokkal feldaraboljuk kb 1×1 cm-es darabokra, majd fél órát állni hagyjuk, hogy alaposan feladja a savót. Ekkor még kézzel törünk az alapanyagon és újra pihentetjük fél órát. Pelenkán vagy nagyon apró lyukú szűrőn leszűrjük, 2-3 órás csepegés után hozzáadjuk a sót és a snidlinget, majd formába rakjuk és préseljük. 1-2 nap préselés után ízletes kecskesajtot kapunk.

Frissen fejt kecsketejet használunk Így készül a kecskesajt

copyright © 2014. Koroknai Porta - Báránd. All rights reserved.