Kakaós csiga Marika módra kemencében sütve



Hozzávalók a tésztához:
- 1kg liszt
- 5dkg élesztő
- 0,5l tej
- pici só
- 5 kanál cukor
- 5dkg RAMA margarin, vagy 4-5 kanál olaj
- 2 egész tojás

Hozzávalók a masszához:
- 25dkg RAMA margarin
- 3-4 evőkanál kakaópor
- 25dkg porcukor
- 1 tojás (kenéshez)


Az élesztőt kevés langyos tejben, kanálnyi cukorral felfuttatjuk, majd beletesszük a lisztbe, amelyhez hozzáadtuk a sót, a megmaradt cukrot, és a 2 tojás sárgáját. A tejjel összedolgozzuk, dagasztjuk. Ragacsos állaga lesz, de a dagasztás alatt ?finomodik?. Ha már kezd elválni az edény falától, beledolgozzuk a zsiradékot. Langyos helyen, letakarva kelesztjük. A kakaós massza készítése során a margarint meglágyítjuk, megpuhítjuk, ha kemény, de nem olvasztjuk fel! Kikeverjük a porcukorral, majd óvatosan hozzáadagoljuk a kakaóport. A megkelt tésztát kettévesszük és kinyújtjuk, majd rákenjük a masszát. Feltekerjük, és 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk. Kizsírozott, lisztezett tepsibe tesszük. A csigák tetejét felvert egész tojással megkenjük. Kemencében sütjük, majd porcukorral megszórva fogyasztjuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

A Koroknai Portán első sorban az óvodás és kisiskolás csoportoknak készítjük ezt a finomságot, de nehogy azt higgyük, hogy ez csak a gyerekek kedvence. Sokkal puhább és ízletesebb eredményt kapunk, mint a boltban megvásárolható kakaós csigák.

Kakaós csiga készítés Sütés előtt a kakaós csiga Kemencében sült kakaós csiga

copyright © 2014. Koroknai Porta - Báránd. All rights reserved.