Kürtös kalács parázson sütve



Hozzávalók:
- 75dkg liszt (ebből 30-35dkg teljes kiőrlésű)
- 2 tojás
- 10dkg vaj
- 1dl tej
- 30g élesztő
- 4ek cukor, 1 tasak vaníliás cukor
- citromhéj
- csipet só
- cukor + darált dió


A tejben felfuttatott élesztőt összegyűrjuk a liszttel, tojásokkal, vajjal, 4 evőkanál cukorral, 1 tasak vaníliáscukorral, 1 citrom reszelt héjával és egy csipet sóval. Egy órán át kelesztjük. Ezután fél centi vastagra nyújtjuk és csíkokra vágjuk. A sütőformákat lekenjük étolajjal, hogy a végén lejöjjön róla a kalács, majd feltekerjük rá a tésztát úgy, hogy a csíkok kicsit fedjék egymást. Megkenjük egy kis tojással, hogy szép piros legyen majd a tészta, és cukros darált dióba forgatjuk. A sütés parázs fölött történik és folyamatosan forgatni kell a tésztát. Sokak nagy kedvence ez a finomság és akár az egész család kiveheti a részét az elkészítésben.

Kürtös kalács Kürtös kalács sütés parázson

copyright © 2014. Koroknai Porta - Báránd. All rights reserved.