Pásztortarhonya



Hozzávalók:
- 1/2kg füstölt kolbász (félkemény)
- 1kg krumpli
- 2-3db paradicsom
- 2-3db paprika
- 2db nagy fej hagyma
- 1/2kg tarhonya
- kevés olaj, só, bors, piros paprika


Megmosom a zöldségeket, a hagymát felvágom apró kockára. A kolbászt felkarikázom, a burgonyát megmosom, kockázom. A fokhagymát pici darabokra vágom. A tarhonyát kevés olajon megpirított és 2,5 ?szeres mennyiségű vízzel felöntöm. Lassú tűzön 15 percig főzöm. A tűzről levéve lefedem. Az előkészített kolbászból és zöldségekből lecsót készítek. Majd később hozzá teszem a burgonyát. A végén a tarhonyát a lecsós burgonyás alappal összeforgatom.



copyright © 2014. Koroknai Porta - Báránd. All rights reserved.