Győgyfürdők a környéken, gyógyfürdők Hajdú-Bihar megyébenGyógyfürdők turisztikai vonzereje

Érdekességek:

- Magyarországot a termálvízkészletet és geotermikus adottságokat tekintve a világranglistán csak Izland, Japán, Franciaország és Olaszország előzi meg.
- Hazánk területének 80%-án találunk hévizet.
- Az ország területén a felszíntől egyre mélyebbre haladva átlagosan 100 méterenként 5 Celsius fokkal nő a hőmérséklet.
- Az országnak több, mint 800 hévízkútja van, ennek egyharmadát fürdési célra használjuk.
- A gyógyvízzé nyilvánítás a termálvíz összetétele alapján történik.


A spa, vagy termálturizmus a vízzel kapcsolatos gyógyítást jelenti. Azok a városok, amelyek gyógyvízzel (termálvízzel) rendelkeznek általában fürdési célra, vagy ivókúraként ajánlják kincsüket. Ezeken a helyeken számos egyéb szolgáltatást vehetünk igénybe: szauna, wellness, fitness, éttermek, orvosi szolgáltatások.


Hajdúszoboszló

Hajdú-Bihar megye és az ország egyik legnagyobb termálturisztikai vonzerővel bíró települése Hajdúszoboszló. Az 1920-as évek közepe óta használják a gyógyvizet fürdésre. A gyógyfürdőhöz csatlakozó 30 hektáros parkban az ország legszebb strandja található, melyben gyógymedencék, strand- és gyermekmedencék, hullámmedence, nyitott és fedett versenyuszoda üzemelnek. A csónakázótó, az Aquapark és a "tengerpart" is része a fürdőkomplexumnak. A strandolás mellett számos szolgáltatást, lehetőséget kínál a gyógyfürdő és a város.

Hajdúszoboszló fürdője Hajdúszoboszló fürdője Hajdúszoboszló Aquapark

Termálfürdők a környéken

Báránd környékén több kisebb gyógy- és termálvizes fürdő is található. Ha a Koroknai Portát választotta szállás gyanánt és nem akar messzire menni, vagy kisebb forgalmú, családias fürdőhelyet keres, látogasson és a Püspökladányban, Nádudvaron, Kabán és Földesen kiépített fürdők/strandok valamelyikébe, esetleg mindegyikébe. Püspökladányban a fürdő mellett akadálymentesített gyógycentrum található, amely az év minden napján várja pihenni és gyógyulni vágyó vendégeit. Ajánljuk Önnek a - bár már Békés megyében található, de minössze 30km-re lévő - fürdőt Füzesgyarmaton, ahol 6 medencével várják a látogatókat.

Püspökladány fürdője Kaba fürdője Nádudvar fürdője Földes fürdője Füzesgyarmat fürdője


copyright © 2014. Koroknai Porta - Báránd. All rights reserved.